دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آبان 1396 - 11:53
مروری بر روزنامه‌های عرب‌زبان منطقه

اعلام جنگ ترکیه علیه کُردهای سوریه و عراق/ سرمایه‌گذاری کویت در پروژه‌های نفتی اسرائیل

سرمایه‌گذاری کویت در پروژه‌های نفتی اسرائیل، اظهارات رئیس‌جمهور ترکیه درباره حمله به مواضع کردها و آمادگی مخالفان سوری برای برگزاری مذاکرات ژنو از موضوعاتی هستند که مورد توجه ویژه رسانه‌های عرب‌زبان قرار گرفته‌است.
کد خبر : 228214

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، عناوین مهم روزنامه‌های عرب‌زبان منطقه را در زیر می‌خوانید:


اعلام جنگ ترکیه علیه کُردهای سوریه و عراق/ عراق به زمان صدام بازمی‌گردد؟



روزنامه فرامنطقه‌ای رای‌الیوم در گزارشی نوشت: با بازپس‌گیری شهر القائم از سوی نیروهای عراقی و تکمیل سیطره نیروهای ارتش سوریه بر شهر دیرالزور، تاریخ انقضای دولت خلافت اسلامی از لحاظ جغرافیایی پایان یافت و مرحله جدیدی آغاز شده است که در آن مفاهیم و موازین تغییر می‌یابد. دوره ائتلاف‌های اضطراری شکل گرفته برای منافع برخی ائتلاف‌های نظامی و سیاسی، پایان می‌یابد و ادبیات کشورهای منطقه نسبت به موضوع مقابله با تروریسم دگرگون خواهد شد.»


در این راستا رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه روز گذشته (جمعه) در شهر مانیسا در اظهاراتی تلویزیونی همه را شگفت زده و به‌سرعت ویژگی‌های مرحله جدید و جنگ‌های آن را اعلام کرد. او گفت:‌ «به‌زودی تروریست‌ها در سوریه و عراق را هدف قرار می‌دهیم و در این زمینه نیازی به گرفتن اجازه از کسی نداریم. ما همه پایگاه‌های تروریست‌ها را نابود می‌کنیم.»


طبق این گزارش، تروریست‌هایی که مدنظر اردوغان است، داعش و جبهه‌النصره نیستند بلکه کردهایی هستند که به‌ویژه در شمال‌غربی سوریه، شمال عراق و جنوب‌شرقی ترکیه حضور دارند.


خطرناک‌ترین موضوعی که اردوغان مطرح کرده، این است که گفت «هرکس که جانب تروریست‌ها را بگیرد، تروریست به‌شمار می‌رود» و این بدان معنی است که امنیت کردها و شبه‌نظامیان کردی در شمال سوریه و عراق که به تعبیر ترکیه تروریست خوانده می‌شوند، به خطر می‌افتد و ممکن است هدف بمباران قرار بگیرند.


رای‌الیوم در بخش دیگری از این گزارش نوشت: «اظهارات اردوغان در حالی است که سلیمان دمیرل، رئیس‌جمهوری اسبق ترکیه در سال 1995 توافقی را با صدام امضاء کرده بود که به نیروهای ترکیه اجازه می‌داد تا حدود 15 کیلومتری اقلیم کردستان عراق نفوذ کنند تا بدین وسیله بتوانند نیروهای حزب کارگران کردستان (پ ک ک) را بیرون برانند و بدون هیچ‌گونه رحمی، مواضع آن‌ها را هدف حملات هوایی قرار دهند.»


اکنون اردوغان می‌خواهد بدون هیچ‌گونه تغییری به این توافق جامه عمل یپوشاند و احتمالا یقین دارد که با هیچ مخالفتی از سوی دولت‌های عراق و سوریه مواجه نمی‌شود.


سرمایه‌گذاری کویت در پروژه‌های نفتی اسرائیل



روزنامه الاخبار، چاپ لبنان نوشت: «شبکه 10 تلویزیون اسرائیل فاش کرد کویت در پروژه احداث چاه‌های نفت اسرائیل در دریای مدیترانه سرمایه‌گذاری کرده است.»


شیوه‌نامه تامین مالی پروژه تنظیم و به تل‌آویو ارائه شده و در این راستا، تل‌آویو از یک شرکت اسرائیلی و شرکت «نوبل انرژی» آمریکا خواسته است تا روند احداث چاه‌های نفت بزرگی را در نزدیکی سواحل فلسطین اشغالی آغاز کنند.


کنفرانس «گفت‌وگوی ملی سوریه» در شهر سوچی به تعویق افتاد



روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق‌الاوسط در گزارشی نوشت: «مخالفان سوری در حال فراهم کردن اوضاع برای موفقیت مذاکراتشان با طرف‌های سوری است و در این راستا قصد دارند تا پیش از برگزاری نشست ژنو در 28 نوامبر (7 آذر)، نشستی را در ریاض برگزار کنند.»


در این راستا منابع آگاه گفتند مسکو تصمیم گرفته است تا کنفرانس گفت‌وگوی ملی سوریه را که قرار بود 18 نوامبر (27 آبان) در شهر سوچی برگزار شود، به تاخیر بیاندازد.


سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: «روسیه دعوتنامه مشارکت در کنفرانس گفت‌وگوی ملی سوریه را برای نظام سوریه و همه مخالفان سوری ارسال کرده و بسیاری از مدعوین، ازجمله نظام سوریه با آن موافقت کرده‌اند.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب